Надрукувати
Перегляди: 1402

Розпорядженням міського голови в місті перейменовано 87 топонімів: 55 вулиць, 25 провулків, 3 проїзди та 4 сквери.

Міський голова просить з розумінням поставитися до Закону України, які потрібно виконувати, та наводить особистий приклад.

«У Сумах у липні 2013 року було перейменовано вул. Кірова на вул. Герасима Кондратьєва – одного з засновників Сум. Мої батьки проживають на цій вулиці і до сих пір у них в документах значиться стара назва. Незважаючи на це, вони безперешкодно змогли і проголосувати, і отримати субсидію.

Їх життя не розділилося на «до» і «після»», – зазначив під час прес-конференції Олександр ЛИСЕНКО.

На його переконання, комусь із політичних сил потрібно розхитувати ситуацію у Сумах. Місто вже підтвердило свій європейський вибір, а сумчани не піддаватимуться на провокації.

«Мені не хочеться пояснювати своїй донці, хто такий Урицький, Бауман, чи Якір. Краще вже розказувати про Сергія Табалу, Олександра Шапаренка, Олександра Аніщенка та інших діячів, які внесли неоціненний вклад у розвиток своєї країни чи міста», – додає міський голова.

До перейменування вулиць підходили прагматично, керувалися рекомендаціями Інституту національної пам’яті та висновками робочої групи, яка працювала близько півроку. Під перейменування не підпадають топоніми, пов’язані з іменами Героїв Другої світової війни або борців проти тоталітарного режиму.

У обласному центрі всі процеси здійснюються одночасно, разом з перейменуванням вулиць ремонтуватимуть дорожнє покриття, ліфти та будинки, аби зовнішній вигляд міських вулиць, скверів та парків був гідний носити ім’я тих, хто творив історію рідних Сум та України.