Надрукувати
Перегляди: 1647

Управління соціального захисту населення забезпечує  учасників антитерористичної операції безоплатними путівками до санаторно-курортних закладів.

Путівки надаються за їх наявності за медичними рекомендаціями в порядку черговості. Учасники бойових дій мають право на оздоровлення щороку строком на 18-21 день; інваліди війни – позачергово щороку строком на 18-21 день; інваліди з захворюваннями нервової системи (з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку) – відповідно до медичних рекомендацій (I та II групи – до санаторіїв спінального профілю з лікуванням строком на 35 днів; III група – до санаторіїв неврологічного профілю з лікуванням строком на 18-21 день).

Для отримання путівки учасник АТО повинен перебувати на обліку в управлінні соціального захисту населення за зареєстрованим місцем проживання. Для постановки на облік особа чи його законний представник подає заяву, медичну довідку лікувальної установи за формою № 070/о, копію посвідчення учасника бойових дій або інваліда війни та документ, що підтверджує безпосереднє залучення особи до виконання завдань антитерористичної операції в районах її проведення.

Путівками без лікування забезпечуються громадяни, що супроводжують інвалідів I групи (за винятком інвалідів з наслідками травм і захворюваннями хребта та спинного мозку), яким за висновком лікувально-профілактичного закладу необхідна постійна стороння допомога. Громадянам, які супроводжують інвалідів I та II груп до санаторіїв спінального профілю, путівки не видаються, а лише оплачується проїзд (двічі до санаторію і двічі в зворотному напрямку) у транспорті загального користування (залізничному та автомобільному) згідно з поданими проїзними квитками. У разі проїзду залізничним транспортом відшкодовується вартість квитка у плацкартному вагоні.

Поділ путівки та передача її іншій особі забороняється.

Додаткову інформацію можна отримати в управлінні соціального захисту населення (м. Суми, вул. Харківська, 35, каб. 124)

Контактні тел.: 60-45-52,79-02-05.