004.jpg

У Сумах відбулись урочистості з нагоди Дня військової частини А1476 (27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади).

Історія створення військової частини бере свій початок з вересня 2007 року, але саме 14 травня 2008 року командиром військовї частини (на той час 27-го реактивного артилерійського полку) був підписаний перший наказ, тому саме цей день вважається Днем частини.

Згодом відповідно до наказу Міністра Оборони України № 308 від 16 червня 2009 року 27 реактивному артилерійському полку присвоєно почесне звання – «Сумський».

Проте у зв’язку з великою інтенсивністю виконання бойових завдань підрозділами військової частини в зоні проведення АТО спільною Директивою Міністерства оборони України та Генерального штабу Збройних Сил України від 13 березня 2015 року №Д-322 реактивний артилерійський полк реорганізовано в 27 Сумську реактивну артилерійську бригаду безпосереднього підпорядкування командуванню Сухопутних військ Збройних Сил України.

За цей час військовим 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади неодноразово доводилось виконувати бойові завдання на Сході Україні, давати відсіч ворогу і боронити рідну землю.

Сьогодні ж на рідній сумські землі військовослужбовці приймали вітання від командування, бойових побратимів та духовенства.

Звернувся до сумських артилеристів і міський голова Олександр ЛИСЕНКО: «З честю і гідністю ви несете звання військовослужбовця. Завдяки сумським артилеристам ворожі сили знають, що таке міць української армії. Водночас усі ми щиро бажаємо і виримо, що ця війна нарешті скінчиться і більше не буде хвилювань, безкінечних очікувань і тривоги у рідних за вас. Знайте, що вас підтримує і вами пишається вся сумська громада», – сказав міський голова.

Потому Олександр Лисенко вручив відзнаки деяким військовослужбовцям 27-ої Сумської реактивної артилерійської бригади.