007.jpg

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ та Служба у справах дітей привітали сім’ї опікунів і піклувальників, прийомні сім’ї та дитячі будинки сімейного типу з Міжнародним днем сім’ї.

Звертаючись до присутніх у залі дорослих, заступник міського голови подякувала їм за те, що не побоялись стати названими батьками для дітей, які втратили найрідніших людей, і тепер дарують їм материнські та батьківські любов і ласку. Посадовиця побажала батькам і дітям щастя, здоров’я та миру, а сім’ям – міцності та благополуччя.

«Травень насичений святами, але чи не найголовніші – День матері та День сім’ї. У кожної людини повинно бути місце, куди можна повернуть, де панують любов, взаєморозуміння, доброта, де є підтримка, де є традиції, що передаються з покоління в покоління, де кожен день, проведений разом, дарує приємні хвилини, додає життєвих сил. Сумчани подарували сім’ї понад 200 дітям, які залишились без підтримки найрідніших людей. Дякую батькам за відповідальність, яку несуть, і підтримку, яку дають дітям. Бережіть одне одного та свої сім’ї», – сказала Альона Дмітрєвская.

В. о. начальника Служби у справах дітей Катерина ГОЛОСНА, тамуючи хвилювання, також закликала присутніх оберігати найбільше їхнє багатство – сім’ї, не полишати одне одного та не забувати одне про одного.

Опікуни Надія КОРОТЕНКО та Юрій КОМАРОВ також звернулись до присутніх зі словами привітань. Останній подякував Альоні Дмітрєвской, керівництву та працівникам Служби у справах дітей за те, що вкладають душу в роботу, повсякчас підтримують дорослих і дітей із таких родин.

З нагоди Міжнародного дня сім’ї заступник міського голови вручила родинам опікунів і піклувальників, прийомним сім’ям та дитячим будинкам сімейного типу подарунки від міста, а студенти Сумського вищого училища мистецтв і культури ім. Д. С. Бортнянського подарували своє мистецтво.

За інформацією Служби в справах дітей, наразі в Сумах функціонують три дитячі будинки сімейного типу, у яких виховуються 20 дітей, 14 прийомних сімей, у яких виховується 21 дитина, під опікою, піклуванням перебувають195 дітей.