001.jpg

У Сумах 50 сумлінних студентів отримали сертифікати про успішне завершення курсу навчання в «Університеті третього віку», що діє на базі міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня».

У 2018-2019 навчальному році на поважних сумчан чекали на дев’яти факультетах: правовий, мистецький, основи медицини та здорового способу життя, сучасних технологій, садівництва та городництва, народознавства та фольклору, група здоров’я, національної та сучасної вишивки, геронтопсихології. Навчались пенсіонери безоплатно, а до викладання залучались знавці у галузі охорони здоров’я, соціального захисту населення, пенсійного фонду України, правоохоронних органів, юстиції та нотаріату.

Повчитись новому цього навчального року виявили бажання 415 пенсіонерів, 50 із них були сумлінними студентами і не пропустили жодного заняття (найстаршій випускниці більше 90 років), за що й отримали з рук заступника міського голови Альони ДМІТРЄВСКОЙ Сертифікати про успішне завершення навчання з найкращими побажаннями від очільника Сум Олександра ЛИСЕНКА.

«Вітаю вас із закінченням навчального року в «Університеті третього віку». Дякую за те, що демонструєте непідвладну віку жагу до знань і власним прикладом популяризуєте соціально-активне життя. Бажаю міцного здоровʼя, довголіття, сили духу, миру, добра та достатку», – звернулась до випускників Альона Дмітрєвская.

Директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО також подякувала всім студентам «Університету третього віку» за активність, за те, що розвиваються самі та допомагають розвивати свою альма-матер. 

«Ваші знання і мудрість спонукають і нас рухатись уперед. Дякую за те, що ви поруч із нами. За те, що даєте поштовх до розвитку університету», – сказала вона.

Заступник директора департаменту соціального захисту населення Алла КОТЛЯР побажала випускникам добре відпочити за літо та восени з новими силами знову прийти на навчання, прихопивши рідних і друзів, та вручила відданому другу «Університету третього віку» , вчителю за фахом, Миколі ЧИЖЕНКУ подяку департаменту соціального захисту населення.

Бурхливими оплесками та вигуками: «Дякуємо» випускники висловили вдячність усім, хто опікувався ними впродовж навчального року. За допомогою підготовленої працівниками терцентру відеопрезентації всі разом згадали його найяскравіші моменти, а студенти мистецького факультету та факультету основ здоров’я ще й показали, чого навчились.

Як розповіла директор терцентру «Берегиня» Інна Галіченко, соціально-педагогічну послугу містянам поважного віку почали надавати у 2010 році, коли створили «Школу пенсіонера». Вже за три роки на базі відділень денного перебування «Калина» та «Злагода» відкрили «Університет третього віку» з п'ятьма факультетами. Відтоді його відвідали понад 500 осіб, а якщо врахувати, що окремі студенти пройшли не один курс навчання, то кількість тих, хто приходив за новими знаннями, буде в рази більшою. Найпопулярніші серед студентів три факультети: мистецький, сучасних технологій, група здоров’я.