0012.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО підписав Меморандум про створення мережі відповідальних муніципалітетів.

Соціальна відповідальність муніципалітетів визначається у трьох аспектах: вони формують культури дотримання правових норм; підтримують соціальну відповідальність організацій, створюючи систему вимог та заохочень; впроваджують політику соціальної відповідальності у своїй діяльності.

Українське суспільство, переживши події останніх років, очікує від влади більшої прозорості, підзвітності, доброчесності, активного залучення громадськості до формування і реалізації державної політики. Питання соціальної відповідальності актуалізуються й у світлі євроінтеграційних зусиль України і децентралізації влади.

В рамках створеної Мережі відповідальних муніципалітетів учасники: створюють робочу групу з представників підрозділів, що підзвітна міському голові; проводять аналіз роботи муніципалітету; розробляють та схвалюють план дій з соціальної відповідальності; інтегрують питання соціальної відповідальності в плани розвитку міста; звітують і готують щорічний нефінансовий звіт муніципалітету.

Підписанти переконані, що впровадження соціальної відповідальності у діяльність муніципалітетів дозволить підвищити рівень довіри громади до влади та покращити їх ефективність роботи.

Нагадаємо, під час форуму «Муніципалітети як відповідальні лідери», що відбувся 5 лютого в Києві, виконавчому комітету Сумської міської ради вручили подяку за відкритість та партнерство, продемонстровані у реалізації першої пілотної програми з підготовки нефінансового звіту міста за 2014 рік.