001.jpg

Міська централізована бібліотечна система ґрунтовно підготувалась розповідати своїм читачам про Героїв України.

Центральна міська бібліотека ім.Т. Г. Шевченка до День Героїв України представила книжкові виставк про українців, які присвятили своє життя Україні.

Книги, статті з періодичних видань розповідають про мужність борців за волю України, які стали прикладом нескореності у відстоюванні інтересів рідного народу і держави. Напередодні Дня Героїв бібліотекарі читального залу провели для учнів Сумського Вищого професійного училища будівництва та автотранспорту історичний урок «Герої України». Присутні дізналися про історію відзначення цього свята, згадали героїв, які в усі часи виборювали волю України, водночас було представлено мультимедійну презентацію «Згадай героя». Хвилиною мовчання вшанували усіх, хто заради торжества та справедливості пожертвував собою, а також поіменно згадали наших героїв-земляків, які загинули в мирний час у зоні АТО.

В бібліотеці-філії № 17 відбулась презентація книги нашої землячки сумської письменниці Алли АКІМЕНКО «Герої нашого часу». Ця книга про тих, хто переміг війну на війні, і перемагає її в собі вже в мирному житті. Вона складається з реальних розповідей, в яких автор веде діалог з її героями. Кожна з них відтворює події 2014-2018 років, в яких брали участь наші земляки-ветерани АТО. Збірник проілюстрований сімейними фото учасників АТО. Про роботу над книгою, зустрічами з героями книги розповіла сама автор. Презентація пройшла в урочистій та теплій атмосфері і зібрала велику кількість читачів, небайдужих до долі рідної України. Після чого всі присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять тих, хто віддав життя на сході країни, захищаючи незалежність України.

Бібліотека-філія № 4 присвятила книжкову виставку Герою України, борцю за незалежність України Симону Петлюрі, якому 22 травня виповнюється 140 років від дня народження. Виставка містить документи, що закарбували національно-визвольну боротьбу українців на початку буремного ХХ століття.

Бібліотекарі філії № 7 також оформили виставку книг та світлин присвячену Дню Героям України «За Україну, за її волю», яка більш детально знайомить відвідувачів з історичними постатями часів Київської Русі, козацтва, Гетьманської Доби, січових стрільців, Армії УНР, УПА та діячів ОУН. Окремим розділом на виставці представлені матеріали про сучасних героїв, які сьогодні віддають сво їжиття за соборність та незалежність нашої країни.

Цей день є символом незборимості української нації.