007.jpg

2 березня в рамках єдиного інформаційного дня студентам Сумського аграрного університету розповіли про переваги військової служби за контрактом у Збройних Силах України.

Серед слухачів були ті, хто цього року закінчує навчання в університеті, а значить незабаром доведеться визначатися із майбутньою професією.

Одним із найбільш прийнятних варіантів є служба за контрактом.

Таку думку намагалися донести до молоді не лише військовослужбовці, але й представники міської влади. Зокрема, заступник міського голови Степан ПАК наголосив на тому, що в усі часи обов’язком кожного чоловіка було захищати свою державу.

1456988189 2
«Військовики, які проходять службу за контрактом, формують Збройні Сили України. Так повинно бути і ви маєте це розуміти. Тим паче, що армія лише додасть вам здоров’я, зміцнить вас як чоловіків та дозволить впевнено почуватися в цьому житті. А держава зі свого боку зробила все можливе, аби громадяни виявляли бажання служити за контрактом. Для цього в рази було збільшено заробітну плату, а це стверджувальний аргумент для хлопців, які тільки-но розпочинають свою кар’єру», – підкреслив посадовець.

Про специфіку проходження контрактної служби розповів військовий комісар Сумського об’єднаного міського військового комісаріату Юрій ПОЛОУС. За його словами, сьогодні створені всі умови для саморозвитку контрактників. Передусім, це право на безкоштовне отримання заочної вищої освіти за освітньо-кваліфікаційним рівнем «бакалавр» (після закінчення терміну першого контракту), можливість отримання житла за рахунок держави, речове забезпечення у відповідності до визначених норм та термінів, отримання права на пенсійне забезпечення незалежно від віку у випадку, якщо наявна на день звільнення зі служби вислуга 25 років та інші. Численні переваги орієновані на конкурентоспроможність української армії, а значить і на добробут військовослужбовців.

1456988229 3
Під час спілкування молоді люди мали можливість поставити запитання гостям. Здебільшого студенти цікавилися тим, чи будуть вони нести службу в зоні АТО, якщо оберуть для себе службу за контрактом. Відповідь однозначна – ні. В цьому запевнили і військовослужбовці і заступник міського голови. Це може статися лише тоді, коли контрактник обере для себе службу в військовій частині, яка розташовується безпосередньо в зоні АТО.

Але, як зазначили самі військові, на службу за контрактом чекають людей, які хочуть захищати свою країну, а не лишень отримувати добрі гроші. В рамках єдиного інформаційного дня подібні зустрічі були організовані в освітніх та лікувально-профілактичні заклади міста.