004.jpg

Спеціалісти відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів спільно з представником поліції проводять перевірки дотримання у Сумах правил торгівлі алкогольними напоями у нічний час доби.

Як повідомив під час щопонеділкової апаратної наради керівник цього структурного підрозділу Олег ДУБИЦЬКИЙ, у ніч з 22 на 23 травня було проведено моніторинг суб’єктів господарювання, які розташовані на території міста, і які здійснюють торгівлю алкогольними напоями (пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв, вин столових) після 22:00.

Під час перевірки було виявили порушення Кодексу України про адміністративні правопорушення за ст. 156 КУпАП за торгівлю у заборонений час доби та складено відповідний прокол дільничним офіцером поліції.

Крім того посадовець поінформував, що минулого тижня у межах повноважень працівники відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів розглядали скарги та звернення громадян з питань захисту прав споживачів та порушень правил торгівлі. Загалом розглянуто сім скарг від сумчан, із них п’ять – щодо порушення вимог Закону України «Про захист прав споживачів» (з яких чотири – вирішено на користь споживачів). У результаті споживачам повернуто 850 грн. та обмінено товару неналежної якості на суму 1214 гривень. Також опрацьовано 35 листів, які надійшли до відділу торгівлі, побуту та захисту прав споживачів іншою поштою.