Надрукувати
Перегляди: 2183

Під головуванням заступника міського голови Степана ПАКА відбулось друге засідання робочої групи з розробки Інтеркультурної стратегії міста Суми.

На засіданні були присутні представники національних спільнот міста, структурних підрозділів міської ради, вищих навчальних закладів і Національної поліції.

Темою обговорень стали подальші кроки щодо розробки документа з довгострокового розвитку міста в інтеркультурній площині.

Заступник міського голови Степан Пак зазначив: «Спільними зусиллями ми маємо створити такий документ, відповідно до якого інтеркультурна різноманітність стала би здобутком, додатковим ресурсом, а не проблемою для міста».

Директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН повідомила, що Інтеркультурна стратегія міста Суми має стати документом унікальним, орієнтованим на майбутній розвиток міста, адже подібних стратегій в Україні немає, і кожне місто Національної мережі – першопроходець у цьому питанні.

Основний акцент у ході засідання було зроблено на формуванні SWOT-аналізу, визначенні сильних- слабких сторін, можливостей-перешкод окремо за кожною галуззю. Учасники зустрічі активно обговорили всі складові аналізу та за його допомогою охарактеризували можливості міста з його перевагами та визначили, як мінімізувати усі перешкоди та ризики, що виникають. Завершились дискусії напрацюванням переліку SWOT-факторів.