0010.jpg

З 31 травня до 9 червня у Сумах проходитиме міжнародний фестиваль кіномистецтва для дітей та підлітків «Чілдрен Кінофест».

«Чілдрен Кінофест» – кінофестиваль, що знайомить дітей як з новими європейськими стрічками, так і зі світовою кінокласикою. Заснований у 2014 році. Захід проходить за підтримки Представництва Європейського Союзу в Україні, Державного агентства України з питань кіно та Дитячого фонду Організації об’єднаних націй UNICEF та об’єднає в собі понад 20 міст України, серед яких і Суми.

«Чілдрен Кінофест» відбуватиметься на благодійних засадах і відвідання кінопоказів безоплатне. У Сумах безкоштовні покази проходитимуть в кінотеатрі «Планета кіно»: один ранковий сеанс протягом десяти днів поспіль починаючи з п’ятниці, 31 травня.

На кіносеанси запрошуються організовані групи дітей з обмеженими можливостями, позбавлені батьківської опіки, діти-сироти та переселенці. Для реєстрації організованої групи дітей – від благодійних організацій або фондів, громадських і державних організацій, навчальних закладів необхідно зв'язатися з координатором фестивалю в Сумах.

Окрім організованих груп кінофестиваль зможуть відвідати всі охочі за попередньою реєстрацією на сайті «Чілдрен Кінофест».

Програму фестивалю можна переглянути за посиланням.