Надрукувати
Перегляди: 1647

У лютому виповнюється 30 років із дня відкриття Сумської міської стоматологічної поліклініки.

Будівництво по вул. Парковій розпочалось у 1978 році. Втім, після закладки фундаменту роботи припинились, оскільки працівників відрядили до Москви, де в той час зводили спорткомплекс для проведення Олімпійських ігор. Будівництво в Сумах вдалось відновити лише у 1984 році, і вже за два роки – 16 лютого 1986 року – міська стоматологічна поліклініка прийняла перших пацієнтів.

Вагомий внесок у розвиток стоматологічної служби вніс Володимир Палєєв, який від початку відкриття закладу і до 1992 року залишався головним лікарем поліклініки. Першими його помічниками були Віталій Смірнов, Іван Бойко, Анатолій Шиптя, Наталія Єрмак.

Зусиллями Володимира Палєєва у1995 році на базі міської стоматологічної поліклініки відкрили філіал кафедри стоматології, терапевтичної та дитячої стоматології ХМАПО, де він працював асистентом і передавав свої знання молодим фахівцям та стоматологам на курсах удосконалення.

Нині поліклініка обслуговує 113723 жителів міста. Окрім лікувальних кабінетів є рентгенкабінет для панорамної та локальної рентгенографії, хірургічний кабінет, досконала система стерилізації, фізіотерапевтичний кабінет. На четвертому поверсі розміщено ортопедичне відділення.

Для обслуговування ветеранів війни виділений кабінет на першому поверсі, в якому торік оновили обладнання, придбали нову стоматологічну установку та стоматологічне крісло.

Лікарі стоматологічної поліклініки проводять виїзди додому до пацієнтів пільгових контингентів з метою планової санації та за викликами.

Уперше за всю історію поліклініки тут відкрили стоматологічний кабінет, який утримується за рахунок спеціального фонду, де пацієнти можуть отримати кваліфіковане стоматологічне лікування на новому обладнанні та за допомогою новітніх технологій.

Для покращення проведення більш якісних і точних рентгенологічних досліджень у листопаді 2015 року придбали високочастотну рентгенологічну установку з сенсорним управлінням Xgenus DС.

Також торік зробили капітальний ремонт ґанку, а для людей з обмеженими фізичними можливостями збудували новий пандус, ввели в експлуатацію пасажирський ліфт, встановили систему охоронної сигналізації (тривожну кнопку).

У поліклініці працює 50 лікарів, 34 медичних сестер, 17 зубних техніків. Причому основний склад колективу залишається незмінним уже протягом 30 років.

Колектив постійно бере участь у усіх спортивних змаганнях міста, про що і свідчать грамоти та подяки за І-ІІІ місця у спартакіадах.