0012.jpg

Міський голова Сум Олександр ЛИСЕНКО, Президент Сумської ТПП Костянтин МАКАРЕНКО та директор департаменту фінансів економіки та бюджетних відносин Світлана ЛИПОВА здійснили ділову поїздку до Словаччини.

25-29 лютого на запрошення Словацької сторони відбувся візит делегації Сумщини на чолі з міським головою Сум Олександром Лисенком до м. Банська Бистриця (Словацька Республіка).

 

Її метою стало проведення перемовин з приматором м. Банська Бистриця паном Носко щодо налагодження двосторонньої співпраці на муніципальному рівні, умов та термінів підписання Угоди про двостороннє співробітництво між містами Суми – Банська Бистриця. У ході зазначеного візиту відбувся обмін досвідом у галузі місцевого самоврядування, ефективного управління та побудови громадянського суспільства.

Олександр Лисенко та Ян Носко дійшли спільної згоди щодо доцільності підписання Угоди про співпрацю між містами Суми та Банська Бистриця, яке відбудеться у травні 2016 року в Сумах у рамках проведення ХІIІ Міжнародної універсальної виставки міжрегіональної і зовнішньоекономічної співпраці «Слобожанський міст-2016».

Очільники міст обговорили шляхи розвитку підприємництва на регіональному рівні, налагодження співробітництва в галузі освіти, культури, туризму та спорту.

«Сьогодні влада і бізнес рухаються до спільної мети – підвищення авторитету міста в Україні та світі. Дружба з містами-партнерами розкриває додаткові можливості для розвитку Сум в усіх сферах його життя, а нові ділові відносини – ще один крок до залучення інвестицій в місто», – зазначив Олександр Лисенко.

Президент Сумської торгово-промислової палати Костянтин Макаренко підкреслив, що Сумська ТПП активно сприяє налагодженню експорту продукції місцевих товаровиробників до європейських країн, залученню інвестицій в область, поглиблює євроінтеграційні процеси на регіональному рівні.1456924735 p1010006 1

«У цих питаннях ми знаходимо повне порозуміння з місцевою владою. Тож, сподіваюсь, наші спільні проекти щодо налагодження співпраці з містами-партнерами буде втілено в життя», – наголосив Костянтин Макаренко.

15-20 березня відбудеться бізнес-місія сумських підприємців до Банської Бистриці. У програмі візиту – зустріч із представниками бізнес-кіл Бансько-Бистрицького краю, відвідування місцевих підприємств, гірськолижних курортів та інших об'єктів туристичної інфраструктури регіону.