Надрукувати
Перегляди: 1514

У вівторок на базі Сумського Державного університету відбувся тренінг з надання першої медичної допомоги постраждалим під час надзвичайних або нестандартних життєвих ситуацій.

Організували навчання спортивний клуб та відділ позанавчальної роботи університету, Навчально-методичний центр цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Сумській області.

Учасниками тематичного заняття стало понад 90 студентів 1-2 курсів, що навчаються за спеціальностями: «Фізична культура і спорт», «Фізична реабілітація». Це майбутні вихователі-організатори спортивних заходів, тренера та реабілітологи.

Перед початком власне тренінгу рятувальники ознайомили присутніх із правила поведінки в надзвичайних подіях, зокрема, розповіли, як треба поводитись при виявленні вибухонебезпечних предметів, та наголосили на страшних наслідках недотримання вимог безпеки у таких ситуаціях. На підтвердження сказаного студентам показали відеоролик «Небезпечні знахідки».

Також працівники обласного Управління Державної служби з надзвичайних ситуацій зупинились на вкрай актуальному питанні даного періоду – небезпеці, яка чатує нині на водоймах. Присутні переглянули відеоматеріал за участю професійних водолазів з прийомами надання допомоги людині, яка потрапила в ополонку.

Після цього співробітники Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності ознайомили молодь з основними методами надання першої медичної допомоги та проведення реанімаційних заходів постраждалим. Вони продемонстрували, як правильно діяти при проведенні непрямого масажу серця та штучного дихання, з якою частотою та швидкістю здійснюються дані заходи.

Отримані на занятті знання, всі бажаючі змогли закріпити на практиці на спеціальних манекенах.

Учасники тренінгу влітку працюватимуть в дитячих оздоровчих центрах. відтак володіння навичками правильного надання допомоги постраждалим для них вкрай важливо.