Надрукувати
Перегляди: 1523

18 лютого на семінар-нараду до Сум завітали досвідчені експерти з питань енергоефективності , екологічної безпеки та захисту прав споживачів.

Із професійної точки зору вдалося розглянути найбільш актуальні аспекти по кожному із окреслених питань.

Зокрема, поговорили про політику енергоефективності в Україні, енергетичний менеджмент та аудит, діагностику та енергозбереження в системах опалення, тарифну політику, прозоре регулювання відносин постачальників та споживачів енергетичних ресурсів.

Обговорили і план дій зі сталого енергетичного розвитку як стартову позицію на шляху до створення системи управління енергетичною ефективністю.

Голова Експертної Платформи з енергоефективності Ігор ЧЕРКАШИН розповів про те, що наразі експертна община наполегливо рекомендує Уряду, профільним міністерствам піти шляхом Східної Європи та виділяти кошти не на субсидіювання населення, а енергомодернізацію об’єктів. Останньому сприяли б низькі ставки по так званих «теплих» кредитах.

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО зауважив: «Дуже приємно, що сьогодні до Сум завітали фахівці такого високого рівня. Я переконаний, що ваші поради обов’язково стануть в нагоді нашому місту і ми залюбки ними скористаємося. Міська влада Сум теж багато працює у цьому напрямку. Тому весь 2016 рік в обласному центрі пройде під гаслом енергоефективності. Зокрема, буде проводитись робота з енергозбереження в комунальних закладах соціально-культурної сфери».

1455809510 dsc02741

Свої поради щодо енергоефективності в Сумах висловив і голова Спілки власників житла, заступник голови громадської ради при НКРЕКП Олексій КУЧЕРЕНКО. За його словами, одним із найбільш дієвих важелів у цій сфері є роз’яснювальна робота серед населення. Лише тоді робота даватиме хороші результати. Нині громада не тільки Сум, підкреслив посадовець, дуже мало обізнана щодо своїх прав із зазначених питань.

Після завершення виступу кожного зі спікерів, присутні на зустрічі сумчани та представники підприємств міста мали змогу отримати кваліфіковані відповіді на свої запитання.