0012.jpg

У Сумах 25 лютого відбувся установчий семінар-навчання для голів квартальних комітетів на тему: «Доступна та якісна правова допомога для населення міста Суми».

В ході заходу присутні ознайомились із функціонуванням системи безоплатної правової допомоги, а також отримали розуміння, які саме знання та вміння вони отримають протягом наступних трьох модулів навчання. У разі успішного проходження всіх занять та складання відповідних тестів, учасники навчання стануть параюристами та надаватимуть жителям обласного центру якісну юридичну інформацію та консультації.

 

Установчий семінар – спільний захід Регіонального та міського центрів із надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області та Сумського місцевого центру. Це перший крок до створення мережі параюристів.

Директор Регіонального центру Олена ДЕМЧЕНКО у своєму виступі наголосила, що це унікальний досвід для міста Суми, адже раніше в обласному центрі ніхто не займався якісною підготовкою параюристів. Вона зупинилась на основних віхах реформи Міністерства юстиції України, розповіла про можливості, які дає система безоплатної правової допомоги для кожного, незалежно від статків.

Директор Сумського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги Валентина ТРОШЕЧКО подякувала всім присутнім за те, що висловили бажання підвищити свою правову грамотність та за готовність ділитись отриманою інформацією з іншими. Директор висловила впевненість, що ініціатива буде успішною та стане першим кроком до підготовки параюристів із різних сфер та категорій громадян.

Під час семінару також виступила нотаріус міського нотаріального округу Людмила ВАЩЕНКО, яка розповіла про посвідчення договорів відчуження нерухомого майна. Андрій КНУРЕНКО – голова Громадської організації «Громадська організація «Координаційна рада молодих юристів» наголосив на співпраці громадських організацій, органів місцевого самоврядування в питанні розвитку системи безоплатної правової допомоги. Вадим ВАЩЕНКО – голова Громадської організації «Сумський обласний центр з надання правової допомоги «Софія-Мудрість» акцентував увагу на створенні центрів безоплатної правової допомоги та наближенні якісної правової допомоги до населення.