0010.jpg

У приміщенні Конгрес-центру СумДУ, за участі керівництва міської ради, підприємців, керівного та викладацького складу СумДУ та фахівців Центру інформаційної підтримки бізнесу в місті ,відбулось відкриття Business Hub.

З цієї нагоди до присутніх на відкритті представників бізнес-спільноти звернувся перший заступник очільника обласного центру Володимир ВОЙТЕНКО, який наголосив, що Business Hub – перший і поки що єдиний центр підтримки малого та середнього бізнесу в Сумському регіоні.

«Ідея створити відкритий простір для кооперації, навчання та обміну ідеями представників бізнес-спільноти виникла два роки тому. Міська рада підтримала ініціативу Сумського державного університету і надала субвенцію в сумі 199 тис. грн на придбання обладнання», – повідомив Володимир Войтенко.

Посадовець висловив подяку генераторам ідеї створення Business Hub – коаліції малого та середнього бізнесу області, СумДУ та Центру інформаційної підтримки бізнесу в Сумах.

Основними користувачами послуг, серед яких надання правової допомоги, бухгалтерії, оподаткування та цифрового маркетингу, є ФОПи, представники малого та середнього підприємництва та співробітники СумДУ, які розвивають ініціативи спрямовані на співпрацю з бізнесом.

«Сьогодні всі ми є партнерами у потрійній спіралі «бізнес – наука – влада», у якій Сумський Business Hub має стати центром комерціалізації наукових розробок, бути бізнес-інкубатором, який опікується місцевими підприємцями, допомагає «стартувати» і рости в початковий період створення бізнесу», – зазначив ректор СумДУ Анатолій ВАСИЛЬЄВ.

Загалом, простір поб’єднує в собі командні офіси, зали для проведення тренінгів, послуги консалтингу, бухгалтерський супровід та коворкінг.

«Реалізація цього проекту стала можливою завдяки поєднанню зусиль місцевої влади, яка виділила кошти на обладнання: ноутбуки, комп'ютери, телевізори та фліпчарти, а також Сумського державного університету, який надав приміщення, та бізнесу, який готовий сьогодні до розвитку ділової активності у новому форматі», – зазначила голова спілки коаліції малого та середнього бізнесу області Світлана ІЧЕНСЬКА.