003.jpg

У Сумах тривають інформаційно-просвітницькі тренінги з питань правової освіти та охорони здоров’я.

Отримати корисні навички мали змогу школярі – активісти 9, 10 класів, по 1-2 представники від кожного навчального закладу, які займалися за методикою «рівний-рівному».

Переймали правовий досвід від тренера громадянської освіти, вчителя-методиста вищої категорії, за спеціальністю вчителя історії та правознавства Андрія КІНАША. На час участі у тренінгу кожен із учнів звільнявся від занять на 2 дні та був забезпечений всіма необхідними матеріалами для роботи та харчуванням.

Захід, присвячений Міжнародному дню хворого, організовано за підтримки Міжнародного фонду «Відродження» та Норвезького Гельсінського Комітету в рамках проектів громадської організації М’АРТ, Української Гельсінської спілки з прав людини.

Разом із тим, відбулась презентація експозиції «Кожен має право знати свої права», яку згодом зможе переглянути кожен у своєму навчальному закладі. Вона складається із 20-30 панелей, що містять стислі тексти та візуальну інформацію про цінності, принципи та окремі аспекти прав людини. Використовувати її можна і в якості додаткового наочного методичного матеріалу для освітніх, просвітницьких та інформаційних заходів. Експозиція є своєрідним майданчиком для дискусій, навчання та дій, спрямованих на підтримку та захист прав людини. На даний час готується методичний посібник для учителів та викладачів щодо роботи з експозицією у навчальних цілях.

Презентацію експозиції організували громадські організації: «Соціальна організація студентів», «Професійна Ліга соціальних працівників Сумщини» та «Клініка, дружня до молоді» Сумської міської дитячої клінічної лікарні за підтримки управління освіти та науки Сумської міської ради.