002.jpg

У Сумах відбулась низка заходів з нагоди Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні.

Розпочалися вони з вшанування пам’яті загиблих у роки Другої світової війни і сучасних захисників нашої держави.

Керівники міста та області поклали квіти до могил загиблих бійців АТО та монументу «Мати – Батьківщина».

Далі рушили до Меморіального комплексу «Вічна Слава». Тут разом з ветеранами Другої світової війни на знак скорботи схилили голови та поклали квіти до підніжжя монументу. Пролунали залпи військового салюту.

«Сьогодні ми згадуємо усіх, хто стояв на захисті нашої рідної землі, хто своєю самопожертвою та мужністю в умовах воєнного лихоліття продемонстрували незламність та нескореність нашого народу», – наголосив міський голова Олександр ЛИСЕНКО. – Не випадково тут, на Меморіальному комплексі, ми бачимо викарбувані саме такі слова: «Згадаємо всіх поіменно, горем згадаєм своїм. Це потрібно не мертвим, це потрібно живим». Впевнений, єдине бажання для всіх – щоб ніколи це не повторилося».

Олександр Лисенко побажав усім сумчанам здоров’я, сімейного затишку, порозуміння та головне – мирного неба над головою.

Громадськість та представники влади також завітали на подвір’я школи №8, де встановлено пам’ятний знак жертвам нацистських концтаборів, та залишили живі квіти на спомин душ військових та цивільних, закатованих окупантами у 1941-1943 роках.

Заходи з нагоди Дня скорботи і вшанування пам`яті жертв війни в Україні триватимуть і наступного дня, адже в день пам’ятної дати, 22 червня, о 12:00 відбудеться тематичний концерт в обласній філармонії.