007.jpg

Черговий претендент на посаду директора КП «Електроавтотранс» представив керівництву міста та громадськості своє бачення майбутнього комунального підприємства.

Загалом упродовж тижня до відділу логістики та зв`язку надійшли заявки від двох кандидатів. Очолити комунальне підприємство виявили бажання Руслан СЄРГЄЄВ та Анатолій ГЛУЩЕНКО. Перший наразі обіймає посаду начальник відділу програмно-технічного забезпечення та господарської роботи управління соціального захисту населення, другий із 2013 року не працює, до того трудився на підприємствах, що пов`язані з АЗС.

На публічне представлення свого плану розвитку КП «Електроавтотранс» Анатолій Глущенко не з`явився, тож присутні почули лише Руслана Сєргєєва. Почати пропонує з аудиторської перевірки підприємства. Серед основних пріоритетів для себе, як можливого керманича підприємства, він визначив контроль за виручкою та закупівлею пально-мастильних матеріалів та запчастин, поліпшення умов праці робітників, організацію навчання водіїв тролейбусів, контроль за рухом транспорту, налагодження системи проїзних квитків. Поліпшенню фінансової ситуації в КП «Електроавтотранс», впевнений претендент, сприятиме й отримання підприємством побічного доходу – наприклад, від ремонту автотехніки.

«Ми хочемо бачити план конкретних дій, адже не можемо дозволити новому керівнику набивати руку на підприємстві», – озвучив головні вимоги влади до претендентів міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Присутні цікавились у Руслана Сєргєєва, наскільки він обізнаний із реальним станом справ на підприємстві, досвідом роботи у виробничій сфері, його позицією щодо тарифу, автобуси якої місткості, на його думку, потрібні місту, що вважає першочерговим: закупівлю техніки чи модернізацію ліній, які живлять тролейбуси.

«Підприємству потрібен топ-менеджер, котрий зможе грамотно організувати роботу, а фахівців потрібного профілю там вдосталь», – наголосив начальник відділу логістики та зв`язку Сергій ЯКОВЕНКО.

З ним не погодився депутат міської ради Ігор ПЕРЕПЕКА, котрий зауважив, що топ-менеджер на підприємстві вже був, і необхідність саме в такому фахівцеві виникне після того, як КП «Електроавтотранс» вийде з кризи, нині ж потрібен фахівець у питаннях перевезень та техніки.

За підсумками доповіді Олега Сергєєва, ухвалили рішення залишити його прізвище у списку претендентів на посаду директора КП «Електроавтотранс».

«Хоча в економічних питаннях немає обізнаності, але зважаючи на освіту, досвід та організаторські здібності, цей претендент заслуговує на увагу», – сказав заступник міського голови Віктор ВОЛОНТИРЕЦЬ.

У вівторок усіх чотирьох претендентів (Валерій ЗАЇКА зняв свою кандидатуру) планує заслухати тимчасова контрольна депутатська комісія під головуванням Олексія РЯБЕНКОВА.

Якщо до наступної п`ятниці рішення щодо нового керівника КП «Електроавтотранс» не приймуть, повідомив міський голова, влада, громадськості та претенденти зберуться знову.

Чекають у Сумах і на рішення області щодо розподілу державної субвенції за пільговий проїзд окремих категорій громадян. Свої пропозиції, сказав Віктор Волонтирець, місто склало. Очікують щонайменше на 15 млн. грн.