005.jpg

У Сумському державному університеті 25 лютого відбувся перший волонтерський бал.

Захід зібрав близько ста студентів та співробітників – активістів волонтерського руху СумДУ.

Ректор СумДУ Анатолій ВАСИЛЬЄВ висловив щиру вдячність студентам-волонтерам за активну життєву позицію і нагородив загін грамотою Департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації.

«Все, що йде від серця, повертається сторицею», – зазначив ректор вишу.

Головний спеціаліст відділу у справах сім’ї, молоді та спорту міської ради Софія ДРОЗД вручила волонтерському загону СумДУ грамоту міського голови за перше місце в міському в конкурсі волонтерських організацій ВНЗ, що відбувся наприкінці минулого року.

Нагородили й найактивніших волонтерів вишу. Переможцем у номінації «Кращий студент-волонтер» стала Анна МИКИТЕНКО (факультет іноземної філології та соціальних комунікацій), у номінації «Кращий волонтер серед студентів-іноземців» – студент із Узбекистану Елдорбек ХАМІТОВ (факультет іноземної філології та соціальних комунікацій), у номінації «Кращий студент-волонтер Студентської соціальної служби СумДУ» – Анна МАСЛЕНКО (Медичний інститут СумДУ), у номінації «Кращий волонтер-початківець» – Олександр ТЕСЛЕНКО (факультет технічних систем та енергоефективних технологій), у номінації «Краща волонтерська група в гуртожитках» – група під керівництвом Бобуржона КУРБОНОВА, у номінації «Кращий старт волонтерської діяльності» – волонтерський клуб «Віра» Медичного інституту СумДУ.

До волонтерського руху в СумДУ нині залучено понад 90 студентів. Серед тих, кому допомагають, – діти-інваліди, сироти, важкохворі діти, літні люди; ветерани війни та воїни АТО, поранені бійці та сім’ї загиблих. Волонтерський загін СумДУ неодноразово ставав переможцем міських конкурсів, фестивалів та акцій, має численні подяки та грамоти. Активісти загону були удостоєні звання «Юний посол миру».

Із листопада 2014 року на базі СумДУ діє волонтерська група «Небайдужі серця», мета якої – допомога захисникам України. Найактивнішу участь у роботі групи беруть понад 20 співробітників університету. Так, «Кращим волонтером співробітником» стала активістка групи, молодший науковий співробітник науково-дослідної частини Лариса СТЕПКО. Також була відзначена за активну діяльність у волонтерській групі й викладач Олена БАЗЕЛЬ. Фахівець відділу по роботі зі студентською молоддю в гуртожитках, волонтер Сумської кулінарної сотні, випускниця університету Євгенія КРИВОШЕЄНКО стала переможницею у номінації «Кращий волонтер співробітник, який працює в громадській організації».

Урочиста церемонія нагородження поєднувалась із виступами творчих колективів Культурно-мистецького центру СумДУ. Потому на всіх присутніх чекала неофіційна частина.