Надрукувати
Перегляди: 1436

Робоча група розглянула кандидатури ще двох претендентів на посаду директора КП «Електроавтотранс».

Сьогодні заслухали Дмитра ГРИНЯ та Романа СТЕБЛЯНКА. Перший нині обіймає посаду заступника директора ТОВ, яке займається гуртовою торгівлею.

Як повідомив претендент, він має досвід антикризового управління, адже за його участі дане товариство зі збиткових стало прибутковим.

Для оптимізації роботи КП «Електроавтотранс» кандидат вважає першочерговим розробити план санації шляхом аналізу поточної ситуації. Також пропонував серед іншого провести формування бюджету підприємства, оптимізацію витратної частини, зокрема зосередитись на тому, що забезпечує перевезення й відмовитись від витрат та об`єктів, що не приносять прибуток, здійснити порівняльний аналіз ремонтних робіт, роботи відділу постачання, закупівель пально-мастильних матеріалів, проаналізувати маршрути, а після цього збиткові закрити, а бо ж підвищити там тариф. Підвищити прибутки підприємства, на погляд кандидата, допоможе відрядно-премільна форма оплати праці водіїв і кондукторів та посилення контролю за оплатою проїзду сумчанами.

На запитання від робочої групи, чому вирішив змінити налагоджений уклад життя, претендент відповів, що розуміє всі ризики, втім, має й амбіції.

Інший кандидат – Роман СТЕБЛЯНКО – свого часу працював на КП «Електроавторанс» (2005-2011 роки), нині без роботи.

1456495039 2

Його програма порятунку пдприємства, зазначив претендент, в основній частині схожа на ті, що презентували його конкуренти. Серед нагального виділив встановлення економічно обгрунтованого тарифу, контроль за витратами пально-мастильних матеріалів і матеріальних цінностей, розробка чітких графіків руху транспорту. За необхідне вважає й проведення на КП «Електроавторанс» капітальних ремонтів техніки, а для ефективної роботи ремонтників – переглянути систему оплати їхньої праці.

Заслухавши обох кандидатів члени робочої групи вирішили, що наразі через брак потрібного досвіду, зокрема керівної роботи, вони не можуть претендувати на посаду директора КП «Електроавтотранс». Відтак, повідомив перший заступник міського голови Володимир ВОЙТЕНКО, Олександрові ЛИСЕНКУ рекомендуватимуть обрати очільника підприємства з трьох кандидатів: Віталій ОДНОРОГ, Віктор ЧАЛИЙ, Роман ЧЕСНОКОВ. Прізвище нового директора, за словами посадовця, ймовірно стане відомо вже наступного тижня. Перші три місяці він працюватиме в статусі виконуючого обов`язки.

Міського голову, зазначив представник тимчасової контрольної комісії з діяльності КП «Електроавтотранс» Геннадій ГРИЗОДУБ, проситимуть зачекати з ухваленням остаточного рішення і врахувати думку комісії, котра у вівторок іще раз розгляне це питання.