004.jpg

Рада учасників антитерористичної операції та членів сімей загиблих учасників антитерористичної операції при міському голові затвердила список учасників АТО/ОСС, котрі претендують на отримання у 2019 році одноразової цільової матеріальної допомоги для придбання житла.

Список формували на основі рейтингу, що склали у відповідності до суми балів, яку отримав кожен претендент, виходячи з затверджених критеріїв. Наразі список вже погодила постійна депутатська комісія з питань охорони здоров’я, соціального захисту населення, освіти, науки, культури, туризму, сім’ї, молоді та спорту. Далі його мають затвердити депутати під час сесії міської ради.

Заяви від учасників АТО - претендентів на отримання у 2019 році одноразової цільової матеріальної допомоги для придбання житла - приймали протягом січня-березня. Процедура здійснювалась відповідно до Порядку, затвердженого рішенням Сумської міської ради від 19.12.2018 №4296-МР «Про внесення змін до рішення Сумської міської ради від 07.07.2016 954-МР «Про затвердження Порядку забезпечення житлом учасників антитерористичної операції на 2016-2021 роки» (зі змінами)».

Нагадаємо, виплату з міського бюджету одноразової цільової матеріальної допомоги для придбання житла учасникам АТО та членам сімей загиблих учасників антитерористичної операції почали впроваджувати з ініціативи міського голови Олександра ЛИСЕНКА торік.

На дані потреби у міському бюджеті передбачають на рік 21 млн гривень. Допомогу надають 60 особам, кожна з яких отримує по 350 тис. гривень.