005.jpg

На минулому тижні сумчани почали отримувати повідомлення про призначення їм субсидії за листопад, грудень 2015 року.

Про це 22 лютого під час щопонеділкової апаратної наради при міському голові повідомила начальник управління соціального захисту населення Тетяна МАСІК.

Відповідна робота була налагоджена завдяки укладеному договору управління соціального захисту населення із Сумською дирекцією Українського державного підприємства поштового зв’язку «Укрпошта» . Тетяна Масік звернула увагу на те, що в повідомленнях зазначено розмір субсидії, соціальні нормативи, відповідно до яких призначено субсидію, та розмір обов'язкової частки платежу. Відтак, громадяни зможуть визначатися з сумою, яку необхідно сплатити за житлово- комунальні послуги.

До того ж, управлінням опрацьовано питання включення розділу «обов’язкова частка платежу» до квитанцій про оплату за житлово-комунальні послуги, які формуються Міським єдиним інформаційно-розрахунковим центром. Проте особливу увагу слід приділяти графі «До сплати» та орієнтуватися, в першу чергу, на неї. Також, є домовленість про зазначення розміру обов’язкової частки і в квитанціях ТОВ «Сумигаз Збут».

Разом із тим, управління соціального захисту населення рекомендує і керівництву ПАТ «Сумиобленерго» вказувати в квитанціях про оплату розмір обов’язкової частки платежу. Тетяна Масік підкреслила, що не зважаючи на максимальні зусилля управління в частині забезпечення своєчасного надання житлових субсидій, деякі фактори унеможливлюють якісне виконання поставлених завдань. Серед таких – ненадання довідки про склад зареєстрованих в домогосподарстві та розмір платежів на запити управління такими обслуговуючими організаціями як ТОВ «КК Сумитехнобудсервіс», ПРБП «Рембуд», ТОВ «КК «Домком».

З початку року з питання оформлення житлових субсидій до управління звернулася 5831 сім’я, в тому числі 4 211 представників домогосподарств надали заяву та декларацію вперше (протягом минулого тижня – 812). Поштою надіслали документи 1 015 чол. Призначено субсидії 10 648 сім’ям (протягом тижня – 2124). Необхідно призначити субсидію ще по 3 164 справам.

Всього станом на 18 лютого отримували житлову субсидію 68 774 сім’ї міста.