Надрукувати
Перегляди: 1333

25 лютого у обласному центрі відбулося навчально-методичне заняття «Безпека життєдіяльності та законослухняна поведінка дітей» для прийомних батьків та батьків-вихователів дитячих будинків сімейного типу.

Захід, у якому взяли участь працівники Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій, ГУНП у Сумській області і Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, організовував міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді.

 

Спершу розповіли про криміногенну ситуацією і про ті профілактичні заходи, які необхідно проводити для убезпечення підростаючого покоління від злочинних посягань та запобігання скоєння дітьми протиправних дій. А рятувальники нагадали про основні небезпеки повсякденного життя, вчили дітей їх уникати та розповідали про алгоритм дій під час надзвичайних подій.

Присутніх ознайомили з правилами поведінки при виявленні вибухонебезпечних предметів, боєприпасів часів війни та показали відеоролик «Небезпечні знахідки», який наочно демонструє наслідки нехтування вимог безпеки у таких ситуаціях. Працівники Служби порятунку наголосили, що дану інформацію з безпеки життєдіяльності батьки повинні доносити до дітей. А для кращого засвоєння отриманих знань з дітьми краще проводити різноманітні ігрові тематичні естафети, змагання та вікторини.

Після цього, співробітники обласного Навчально-методичного центру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності, ознайомили батьків з методами надання першої медичної допомоги постраждалим під час різноманітних екстремальних ситуацій. На спеціальному манекені фахівці продемонстрували, як правильно треба діяти при проведенні непрямого масажу серця і штучного дихання, з якою частотою та швидкістю здійснюються дані реанімаційні заходи. Батьки подякували організаторам за змістовний захід.

Головний спеціаліст Сумського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Наталія СКРИПЧЕНКО зазначила: «Наш центр тривалий час опікується і соціально супроводжує 15 прийомних родин та 2 дитячі будинки сімейного типу, в яких виховується 40 дітей. Тісно співпрацюємо із різними службами. Зокрема, з рятувальниками, які запрошують наших вихованців на екскурсії до своїх підрозділів, проводять цікаві акції в період шкільних канікул та багато інших заходів, під час яких діти у ігровій формі навчаються безпечній поведінці».