002.jpg

З початку звітного року до бюджету Сум надійшло 7,2 мільйона гривень від продажу підакцизних товарів: алкоголю, цигарок та пального.

Про це інформує ДПІ у м. Сумах.

Зокрема, від продажу алкоголю скарбниця отримала 3,2 млн грн., від продажу тютюнових виробів –1,98 млн грн., від продажу пального на АЗС – 2,02 млн грн.

У ДПІ у м. Сумах нагадують, що до міського бюджету спрямовується 5 % від продажу акцизної продукції. Платниками акцизного податку є суб’єкти господарювання, які здійснюють реалізацію підакцизних товарів (алкогольні напої, тютюнові вироби, вина та нафтопродукти) безпосередньо громадянам та іншим кінцевим споживачам для їх особистого некомерційного використання.

З липня минулого року перелік підакцизної продукції розширився і до алкогольних товарів додалось пиво, за продаж якого теж сплачується акцизний податок. Ставка – 5 % від обсягу реалізованого підакцизного товару.

Платникам цього податку слід пам’ятати, що декларація з акцизного збору подається щомісячно до контролюючому органу за місцем реєстрації (не пізніше 20 числа наступного періоду).