Надрукувати
Перегляди: 1360

Зарічний районний суд в місті Суми визнав невинним у пред’явленому обвинуваченні у замаху на крадіжку та крадіжці, поєднаній з проникненням у приміщення, громадянина Є. Домоглася такого виправдувального вироку адвокат системи безоплатної правової допомоги.

Про це повідомили у Регіональному центрі з надання безоплатної вторинної правової допомоги у Сумській області.

 

Чоловіка звинувачували у викраденні обладнання з ліфтів житлових будинків та нанесенні матеріальних збитків комунальному підприємству «Сумижитло» в розмірі майже 1,9 тис. грн.

Обвинувачення було побудоване на протоколі огляду місця події, слідчому експерименті за участю обвинуваченого, під час якого він надавав визнавальні показання, речових доказах, а також показаннях свідків.

Адвокат системи безоплатної правової допомоги Ольга СМИРНОВА довела, що докази, які надала сторона обвинувачення, не можна покласти в основу справи, оскільки частина із них здобута з грубим порушенням норм чинного законодавства, а інші – прямо чи непрямо не підтверджують існування обставин, наведених в обвинувальному акті.

Під час судового засідання обвинувачений свою провину не визнав. Більше того, він заявив, що правоохоронці катували його та змусили зізнатися у вчиненні цього злочину.

Тому у суду виник сумнів щодо добровільності визнавальних показань обвинуваченого, наданих ним під час досудового слідства при допиті та при проведенні слідчого експерименту. Також під час допиту свідків жоден із них не підтвердив обставин, викладених у протоколі огляду місця події.

Завдяки професійним діям адвоката суд виправдав громадянина Є. у зв’язку з недоведеністю його участі у вчиненні злочину.