Надрукувати
Перегляди: 1647

Торік реабілітаційна установа змішаного типу для інвалідів та дітей-інвалідів з розумовою відсталістю центр «Сприяння» товариства «Феліцітас» за фінансової підтримки з міського бюджету надавала містянам із особливими потребами послуги з догляду та соціальної реабілітації.

Цільова аудиторія програми «Надання послуг денного догляду і соціальної реабілітації інвалідам і дітям-інвалідам з розумовою відсталістю» – особи з інтелектуальною недостатністю, які проживають у місті. 20 допомагали на базі реабілітаційної установи та 11 особам – удома.

Інвалідам забезпечували денний догляд в умовах установи, психолого-педагогічну, соціальну та побутову реабілітацію, в тому числі вдома, абілітацію, здійснювали консультування, транспортування, , надавали юридичну допомогу.

Робота установи була спрямована на надання можливості неповносправним особам розвинути свої здібності в трудовому, образотворчому, музичному напрямку; діяльність, яка сприяє інтеграції в життя суспільства неповносправних осіб за допомогою індивідуальних програм; психологічну підтримку родин, а також їх участь у підготовці та проведенні реабілітаційного процесу; юридичну підтримку родин; проведення навчань батьків неповносправних осіб дітей та волонтерів; проведення свят, виставок, акцій.

Завдяки співпраці установи з кафедрою корекційної та інклюзивної освіти СДПУ ім. А. С. Макаренка, з вихованцям «Сприяння» зустрічались студенти: спілкувались із ними, допомагали педагогам у підготовці до занять (виготовляють необхідні дидактичні матеріали, відшукують необхідні розвиваючі ігри, вірші, пісні та ін.).

 

Читати докладніше