Надрукувати
Перегляди: 1376

24 лютого громадська рада при виконавчому комітеті Сумської міської ради провела своє чергове засідання.

Порядок денний містив кілька питань.

Начальник відділу житлового та комунального господарства Тетяна ВЛАСЕНКО, запрошена на засідання консультативно-дорадчого органу, поінформувала присутніх про особливості Закону України «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку» та створення ОСН й ОСББ.

 

Вона повідомила, що цього року міська влада виділила кошти на виготовлення технічної документації будинків, мешканці яких визначилися з управителем.

З питання розробки та реалізації Стратегічного плану розвитку міста, директор департаменту комунікацій та інформаційної політики Антоніна КОХАН запропонувала провести форум із залученням громадськості та галузевих фахівців. Результатом такої співпраці має стати підписана резолюція, яку слід винести на широке громадське обговорення.

Також члени ради висловили свої зауваження до проекту рішення виконавчого комітету «Про затвердження Порядку надання дозволу на перепланування та/або переобладнання житлових та нежитлових приміщень, переведення нежитлових приміщень у категорію житлових, житлових будинків квартирного типу у будинки садибного типу, а також переведення житлових приміщень у нежитлові». За їх словами, документ містить деякі норми, які суперечать українському законодавству.

Присутні вирішили звернутися до міського голови з рекомендацією вжити вичерпних заходів щодо приведення містобудівної нормативної бази, прийнятої на місцевому рівні, у відповідності до кодексів та законів України.