Надрукувати
Перегляди: 1604

Після мого звіту під час депутатської комісії та запитань депутатів, зазначає Микола ПАРХОМЕНКО, вважаю необхідним внести роз’яснення у процес придбання КП «Міськсвітло» виробничих матеріалів у 2015 році.

«Отож, заводи виробники працюють тільки з «живими» коштами, тобто кошти, а потім матеріал і якщо вони здійснюють відстрочку платежу, то тільки тим підприємствам котрі працюють як їх представники, чи є постійними, перевіреними часом клієнтами, з об’ємними оптовими закупівлями. КП ЕЗО «Міськсвітло» СМР до таких не належить. Розповім чому», – продовжує Микола Пархоменко.

 

Принцип роботи з бюджетними коштами передбаченими для поточної експлуатації та обслуговування системи зовнішнього освітлення міста такий: КП ЕЗО «Міськсвітло» СМР на початку знаходить і домовляється з постачальником про надання без авансу матеріалів, які встановлює в мережі зовнішнього освітлення, потім надає відомості про виконані об’єми робіт до Департаменту інфраструктури міста. Останній погоджує кошти для проплати в Департаменті фінансів, економіки та бюджетних відносин, потім ці кошти перераховуються в Держказначейство.

Після додаткового отримання підтвердження від Департаменту інфраструктури міста, Держказначейство переводить кошти на рахунок комунального підприємства і тільки тоді проводиться сплата за надані матеріали. В найкращому випадку, це місячний термін. А якщо згадати можливості Держказначейства до 2015 року, то цей період становив і більше ніж півроку.

Тобто, пояснює директор комунального підприємства, такі «клієнти» для виробника матеріалів невдале капіталовкладення, а якщо зважити на нестабільність на валютному ринку, то заздалегідь збитковий варіант. Тому для роздрібного придбання матеріалів після моніторингу цін по місту (акцентую на це Вашу увагу) залучаються підприємства, котрі можуть забезпечити матеріалами в найкоротший час та по першій вимозі в необхідних об’ємах. І в цьому випадку недоречно рахувати прибутки постачальника, не враховуючи їх ризики в часі від таких операцій.

КП встановлює лампи від прямого представника торгівельної марки в Сумській області Е. NЕХТ. (крім ламп розжарювання). Кожен може, так для цікавості, зайти в Інтернет та порівняти роздрібну вартість електроламп з закупівельною ціною. Якщо задати в пошуці «Найдешевші лампи ДНаТ», то всі можуть на власні очі пересвідчитися в їхній вартості.

І на при кінці, хочу зазначити що «оце диво», яке відбувається під назвою «перевірка розтрати бюджетних коштів на Міськсвітло», яке широко транслюється на різних каналах телебачення, радіо та сторінках друкованих ЗМІ – це політична гра, у якої є замовники і є виконавці – не більше.

Нагадаємо, Микола Пархоменко ініціював перевірку Фінансовою інспекцією закупівель на підприємстві. Крім того, КП перевірятиме і тимчасова депутатська комісія.