002.jpg

Сумська міська рада 24 лютого дала дозвіл на створення 7 будинкових комітетів. Відповідне рішення підтримали 37 депутатів.

Відповідно до нього будинкові комітети створено по вул. Реміснича №31, №10, вул. Даргомижського №7, вул. Ковпака №23, вул. Петропавлівська №106, СКД №20, №19.

Створені будинкові комітети виконуватимуть свої основні завдання. Зокрема, створювати умови для участі мешканців у вирішенні питань місцевого значення. Набувають вони і визначених повноважень: представляти разом з депутатами інтереси жителів будинку, вносити в установленому порядку пропозиції до місцевих програм та проекту бюджету міста, здійснювати контроль за якістю надання житлово-комунальних послуг та виконаних ремонтних робіт, інформувати жителів щодо діяльності будинкового комітету та інші.

Нагадаємо, будинковий комітет – це орган самоорганізації населення (ОСН), створений, відповідно до Закону України «Про органи самоорганізації населення», на території багатоквартирного будинку або кількох таких будинків.

Станом на 1 січня 2016 року у місті нараховується 139 об’єднань співвласників багатоквартирних будинків та 114 органів самоорганізації населення. За 2015 рік створено 11 ОСН.

Цього ж дня на допомогу сумчанам, міська влада розробила та затвердила типові Положення про органи самоорганізації населення, про будинковий (вуличний, квартальний) комітет, про комітет мікрорайону. Відповідний проект рішення підтримали 36 депутатів.