001.jpg

Рішення присвоїти Почесне звання тренеру збірної України з футболу прийняли депутати Сумської міської ради під час чергової сесії 24 лютого.

«За» проголосували 34 народних обранці.

Михайло ФОМЕНКО отримав звання Почесного громадянина міста Суми за видатні особисті досягнення у спорті та плідну тренерську діяльність. Депутати ухвалили дане рішення переважною більшістю голосів з огляду на звернення директора Футбольного центру «БАРСА» Вадима ГОРДІЄНКА, директора Футбольного клубу «БАРСА» Володимира САЄНКА, директора ТОВ ПФК «Суми» Володимира ПРИСЯЖНЮКА, директора КДЮСШ «Фрунзенець» Тетяни ЛІТОВЦЕВОЇ та президента федерації футболу Сумщини Андрія ПРОХОРОВИЧА.

Свою ігрову кар’єру Михайло Фоменко розпочав із виступів за сумську команду «Спартак». Далі були низка перемог у київському «Динамо» та у збірній СРСР.

У зв’язку із травмою спини у 30-річному віці спортсмен завершив блискучу ігрову кар’єру. Після цього два роки навчався у Вищій школі тренерів, отримав диплом і приступив до тренерської діяльності. Їй він віддав понад сорок років свого життя. Нині Михайло Фоменко має звання Заслуженого тренера України, Заслуженого працівника фізичної культури і спорту України.