Надрукувати
Перегляди: 1442

Керівники та адміністратори ЦНАПів районних державних адміністрацій і міст обласного підпорядкування. керівники та службовці структурних підрозділів, що безпосередньо задіяні в наданні адмінпослуг, зібрались у Сумах на семінар «Діяльність ЦНАП як інтегрованого офісу та децентралізація повноважень з надання адміністративних послуг».

«ЦНАП – це вимога часу й інструмент боротьби з корупцією. Переконаний, що питання діяльності таких установ нині є основними для органів місцевого самоврядування та державної виконавчої влади. Оскільки задоволення потреб територіальних громад, жителів має виходити на вищий рівень», – зазначив, звертаючись до присутніх, заступник міського голови Віктр ВОЛОНТИРЕЦЬ.

Упродовж дня учасники семінару обговорять питання вдосконалення діяльності ЦНАП, взаємовідносини ЦНАП і ЦОВВ щодо передачі повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, бізнесу та місця проживання. При розгляді даних питань спиратимуться на досвід ЦНАПів Луцька та Волинської області. В доповідачах у сумчан – заступник голови правління Центру досліджень місцевого самоврядування Ігор БРИГІЛЕВИЧ, заступник голови правління Центру політико-правових реформ Віктор ТИМОЩУК, директор департаменту «Центр надання адміністративних послуг у місті Луцьку» Лариса КАРП’ЯК, радник луцького міського голови Роман МАТВІЙЧУК.

За підсумками семінару учасники сформують рекомендації та пропозиції для ЦОВВ, РДА і міст обласного підпорядкування щодо формування належних ЦНАПів.

Захід організували Центр політико-правових реформ, Центр досліджень місцевого самоврядування, спільно з Сумською обласною державною адміністрацією та виконавчим комітетом Сумської міської ради за фінансової підтримки представництва Фонду Фрідріха Науманна в Україні.