Надрукувати
Перегляди: 1394

Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді працює на попередження правопорушень серед молоді, яка перебуває у конфлікті із законом.

Особливе занепокоєння фахівців, які працюють з дітьми, викликає зростання кількості підлітків групи ризику, схильних до протиправної поведінки. Переважна більшість дітей правопорушників проживає в сім’ях, які перебувають в складних життєвих обставинах, де батьки безвідповідально ставляться до виховання власних дітей.

Сумський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді– це саме той заклад, що проводить соціальну роботу з сім’ями, дітьми та молоддю, які перебувають у складних життєвих обставинах та потребують сторонньої допомоги.

Для профілактики правопорушень в дитячому середовищі Центром постійно проводиться індивідуальна та групова соціально-профілактична робота із засудженими неповнолітніми та дітьми, які стоять на обліку в Ковпаківському та Зарічному районних відділах філії державної установи «Центр пробації» в Сумській області.

В рамках програми «Щаслива родина», яка діє на базі Центру, проведено тренінги на тему: «Управління гнівом» для неповнолітніх суб’єктів пробації, які засуджені до відбування покарання з відстрочкою строку покарання.

Постійно проводяться робочі зустрічі представників Центру, районних відділів філії ДУ «Центр пробації», підрозділу ювенальної превенції, де обговорюються результати співпраці на відповідному етапі роботи та плани спільних заходів в подальшому. Всі заходи спрямовані на допомогу засудженим, а особливо неповнолітнім, стати на шлях виправлення.