Надрукувати
Перегляди: 1243

Управління з питань праці запросило комунальні організації за «круглий стіл» для обговорення актуальних питань трудового законодавства та охорони праці.

У розмові взяли участь представники семи комунальних закладів охорони здоров'я та 15 комунальних установ міста.

Начальник управління з питань праці Анатолій ЗАНЧЕНКО розповів про найбільш поширені випадки порушення трудового законодавства з боку роботодавців та фінансову відповідальність, яка передбачена діючим законодавством, і відповів на запитання, що цікавили запрошених.

Під час «круглого столу» обговорили особливості проведення медичного огляду працівників, розроблення та оформлення посадових інструкцій, залучення до роботи працівників у святкові чи вихідні дні та тонкощі суміщення посад.IMG 8616

Головний спеціаліст відділу охорони праці управління з питань праці Юрій КОНДРАТЕНКО навів статистику виробничого травматизму, яка свідчить про зменшення в останні роки на підприємствах міста подібних випадків, а також ознайомив учасників «круглого столу» з останніми змінами в законодавстві з охорони праці та тими, що плануються до прийняття. Так, у 2020 році може бути прийнятий новий закон «Про охорону праці. Робоча назва проєкту, розробленого Мінсоцполітики за участю Держпраці та міжнародних експертів ЄС і МОП, – «Про безпеку праці та здоров’я працівників».

Підбиваючи підсумки зібрання, Анатолій Занченко закликав представників комунальних організацій чітко дотримуватись законодавства про працю, поважати працівників та створювати безпечні умови праці.