002.jpg

З нагоди головних державних свят, Дня Незалежності України та Дня Державного Прапора, у бібліотеках міської централізованої бібліотечної системи відбулись інформаційно-пізнавальні заходи.

Цікаву слайд-програму «Українські святині» провели бібліотекарі філії № 7, під час якої діти дізнались історію створення українського прапора, згадали інші символи країни, переглянули відеоролики «Цікаві факти про Україну», «Державні та народні символи України». А літопис держави «Україна наша є і вічно буде» зібрав в бібліотеці-філії № 7 як дорослих, так дітей, які разом пригадали нелегкий процес державотворення України, основні історичні віхи у цьому процесі. Захід базувався на матеріалах з різних періодичних видань, інтернет-ресурсу, нової історичної літератури та допоміг відвідувачам побачити минуле та сучасне України, згадати імена і постаті великих українців, які прославили рідну землю. Також у філії № 7 до Державних свят влаштували перегляди книжкових виставок, викладок, провели вікторину «Чи знаєте ви Україну?», яка надала змогу згадати відомих політиків, талановитих вчених, митців та спортсменів, які прославляли Україну в той чи інший час.

Учасники святкового заходу «Ти одна неподільна, Украно моя вільна!», який відбувся в бібліотеці-філії № 17, переглянули відео-презентацію, розгадали історичний кросворд, взяли участь у спортивних змаганнях з шашок, тенісу і дартсу, переглянули концертну програму.

Відвідувачі бібліотеки-філії № 5 ознайомились з прес-репортажем «Історія України в обличчях і фактах». Захід допоміг відвідувачам побачити минуле і сучасне України, згадати імена та постаті великих українців, котрі прославили Україну. Йшлося і про захисників Батьківщини, які сьогодні відстоюють суверенітет та захищають територіальну цілісність держави.

В бібліотеці-філії № 6 для мешканців Роменського мікрорайону представили виставку українознавства «У нашого прапора барви чудові: внизу золотисті, вгорі волошкові», під час якої відвідувачі можуть дізнатись про історію створення державного прапора, про інші символи країни, про нелегкий процес державотворення України.

Бібліотекар філії № 11 Ганна ДЕРИЛЬОВА провела для відвідувачів бібліотеки патріотичну хвилину «Державні символи незалежної України», під час якої розповіла про цікаві події з історії нашого державотворення, ознайомила з історією державних символів та визначними подіями Незалежності України. Присутні читали вірші, виконували пісні про Україну.

В бібліотеці-філії № 16 організували літературно – художній вернісаж «Вільна і єдина – наша Україна». Працівники бібліотеки розповідали відвідувачам про події, пов’язані з історією українського державотворення, боротьбою українського народу за територіальну цілісність своєї держави, демократичний вибір України, розкрили значення незалежності, як символу споконвічного прагнення українського народу.