005.jpg

Напередодні Дня міста бібліотечні заклади міської централізованої бібліотечної системи провели вуличну акцію «До рідного міста – з любов'ю».

Творчо та креативно бібліотекарі кожної з філій представили громаді своїх мікрорайонів бібліотечний простір творчості, радості, натхнення, позитиву і розваг.

Бібліотека-філія № 1 провела книжковий фуршет «Казкове місто Суми». З вікон бібліотеки звучали пісні про Суми. Діти намалювали малюнок на асфальті «Рідному місту – з любов’ю».

Бібліотекарі на вулиці вручали перехожим візитки бібліотеки, пропонували переглянути новинки книг про Суми з книжкової виставки «Суми - край, де я живу» та ознайомитися з малюнками дітей-читачів бібліотеки, присвячених рідному місту.

Бібліотекарі філії № 2 привітали своїх користувачів з Днем народження міста, ознайомили перехожих з цікавими фактами з історії міста, провели фотовікторину «Моє рідне місто».

Бібліотека-філія 3 ім. О. Столбіна з великим задоволенням приєдналась до загальносистемної бібліотечної акції «Бібліотеки з любов’ю до рідного міста». На прибудинковій території розгорнулась виставка- понорама «Відкрий для себе рідне місто». Міні-квест «Пізнай своє місто» привабив багато сумчан.

Бібліотека-філія № 4 підготувала для жителів Добровільної вікторину «Що ти знаєш про рідне місто?» За допомогою запитань для дорослих і малих бібліотекарі заохочували вивчати історію місто. Всім учасникам акції роздавали емблему герба та текст гімна нашого міста. За правильні відповіді вони отримували солодкі нагороди. Всі охочі знайомилися з книжковою виставкою «З любов'ю до рідного міста!»

Бібліотекар філії № 5 ознайомила присутніх з книжковою виставкою «М. Суми-364», на якій зібрані книги про історію міста, про його вулиці. Присутні прослухали легенди про місто, читали вірші про Суми.

Дуже насиченим був день в бібліотеці-філії № 6. де учнями школи № 25 бібліотекарі провели краєзнавчу відеомандрівку «Суми реальні та віртуальні». Після цього діти вийшли на вулицю та запросили мешканців Роменського мікрорайону приєднатись до святкування і отримати нову, цікаву інформацію про своє рідне місто.

Бібліотека-філія № 7 заздалегідь розгорнули експозицію «Пам’ятними місцями рідного міста» та книжкову полицю «Є щось святе в словах «мій рідний край». Бібліотекарі вийшли у сквер і привітали мешканців з Днем міста, запросили до бібліотеки, роздали рекламні буклети «Інтернет-резерви про наше місто», подарункові журнали та книги, зробили фото на пам’ять.

Про славну історію Сум, про сучасні дні дізнавалися бібліотекар філії №10 Наталія САВЧЕНКО разом з вихованцями дитячого садка «Ягідка» під час знайомства з книжковою виставкою «З любов'ю до рідного міста».

Бібліотекар філії № 11 Ганна ДЕРМИЛЬОВА познайомила мешканців Басівського мікрорайону з літературою про історію міста, про видатних наших земляків, здійснила заочну екскурсію по вулицям мікрорайону.

Бібліотекар філії № 12, яка знаходиться в с .Піщане, Світлана ПАТИК ознайомила жителів с. Піщане з книжками про історію міста, її яскравими сторінками, із літературою про почесних громадян міста, про людей, які його прославили, про архітектурні пам'ятки та затишні куточки, які вражають своєю красою.

Бібліотека- філія № 16 провела цикл заходів до «Дня міста». В дитячому садочку «Білосніжка» працівники бібліотеки презентували книгу Анни КОРШУНОВОЇ «Казкове місто Суми». Всім колективом бібліотеки пройшлися вулицями мікрорайону, розповідаючи жителям про героїв на честь, яких названи вулиці і школи. В приміщенні бібліотеки здійснили медіамандрівку «Суми сучасні» , а учні школи № 7, які брали участь у заходах, ознайомилися з книжковою виставкою «Прогулянка рідним містом».

Бібліотека-філія № 17 для сумчан та гостей нашого міста провели майстер-класи, вікторини, бібліолото «Чи знаєш ти своє місто?», організували перегляд краєзнавчої літератури. Мешканці мікрорайону на дошці побажань змогли написати свої вітання рідному місту.

Учні школи № 10 малювали та розгадували кросворд на асфальті. Сумська ГО «Країна друзів», з якою тісно співпрацює бібліотека, підготувала святковий концерт «Я люблю своє місто».