006.jpg

Представники міської влади обговорили з експертами Програми «U-LEAD з Європою» питання облаштування в с. Піщане територіального підрозділу управління «Центр надання адміністративних послуг у м. Суми».

Даний проєкт мають намір реалізувати в рамках відбору учасників четвертого раунду впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення модернізації центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП), куди Суми потрапили після відбору.

«Сумський ЦНАП – один із кращих ЦНАПів в Україні. І, коли торік звітували, хто скільки прийняв людей, у сумського центру була найбільша цифра. Але, оскільки тепер це ОТГ, ми хочемо допомогти об’єднаній територіальній громаді розвинути сферу надання адміністративних послуг», – сказала регіональний координатор проекту «U-LEAD з Європою» Ольга КАЛІНІЧЕНКО. 

Заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО подякувала гостям за готовність допомогати. Міська влада, зазначила вона, постійно працює над покращенням якості надання послуг і їх доступністю. Щодо якості, розширюється перелік послуг (наразі їх нараховується 214), працівники ЦНАПу постійно вдосконалюють свої професійні навички, в головному офісі створено комфортні умови для працівників і відвідувачів. Щодо забезпечення територіальної доступності, а від цього залежить й оперативність надання послуг, силами та коштом міського бюджету облаштували терпідрозділи по двох мікрорайонах. Наразі визначаються з місцем, де розміщуватиметься терпідрозділ, котрий обслуговуватиме Піщанський старостинський округ, а це шість населених пунктів.

Посадовиця зазначила, що керівництво міста зі свого боку зобов’язується у визначений термін, не пізніше травня 2020 року, підготувати приміщення, де буде організовано роботу територіального підрозділу.

До грудня експерти Програми відвідають усі відібрані громади для уточнення їх спроможності у реалізації проєкту, індивідуальних потреб, та розроблять технічні завдання для створення та модернізації. За результатами цих візитів і детального експертного оцінювання реальних потреб визначатимуться види допомоги та її обсяги.