007.jpg

В останній день вересня в Україні відзначають День усиновлення.

За інформацією Служби у справах дітей, у 2019 році судами Сум усиновлено 13 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування. Щодо жителів обласного центру, то ними, за рішеннями судів Сум та Сумської області, всиновлено 11 таких дітей. Водночас у Службі у справах дітей повідомляють, що збільшилась кількість сімей, які усиновляють дітей родинними групами або вже усиновили дитину та звертаються з метою поповнення своєї сім’ї ще однією всиновленою дитиною. В поточному році до цієї благородної справи долучилися чотири сім’ї, які усиновили по двоє діток.

«Усиновлення – це дуже відповідальний крок щодо прийняття в сім’ю дитини на правах народженої, з усіма правами та обов’язками як з боку дорослих так і з боку дитини. Усиновлювачі заслуговують на велику повагу та пошану оточуючих», – зазначають у Службі у справах дітей.

Нагадаємо, День усиновлення — свято України, яке щороку припадає 30 вересня, що невипадково збігається з днем християнських святих Віри, Надії, Любові та матері їх Софії.