Надрукувати
Перегляди: 1480

13 березня вперше після дворічної перерви жителів міста знову зібрало театралізоване свято «Сумська Масляна».

Аби провести зиму, в міський парк ім. І.М. Кожедуба, не дивлячись на дощ, прийшли декілька сотень сумчан. Серед них і міський голова Олександр ЛИСЕНКО.

Він привітав всіх жителів з подвійним святом, адже у цей день також святкують Прощену неділю, після якої настає найсуворіший Великий піст – період духовного очищення.

Народні гуляння супроводжувалися різноманітними конкурсами, фаєр-шоу, козацькими розвагами, насиченою концертною програмою від співочих та танцювальних колективів міста і традиційним спаленням опудала. Учасники конкурсів не залишися з пустими руками – на них чекали різноманітні призи.

Для охочих працювали торгівельні майданчики, де можна було поласувати запашним шашликом та кулінарним символом свята – рум’яними млинцями.

«Подібні свята нас об’єднують: жителі міста, разом зі своїми сім’ями, маленькими дітьми приходять до парку, разом святкують, спілкуються один з одним. Добре, що ми відновили одвічну традицію, адже сумчани вже скучили за цим», – зазначила начальник відділу культури та туризму Наталія ЦИБУЛЬСЬКА.

Міський голова подякував всім, хто долучився до організації свята. При підготовці до його проведення силами структурних підрозділів та комунальних підприємств міста в парку ім. І.М. Кожедуба було наведено лад (видалено сухостійні дерева, відремонтовано лавки, покрашено атракціони тощо). Крім того, на належному рівні було організовано охорону правопорядку, забезпечено чергування пожежної охорони, а завдяки чергуванню медиків вдалося врятувати непритомну людину, яку випадково знайшли в будівлі колишнього кінотеатру на території парку з усіма ознаками побиття.