0012.jpg

Члени виконавчого комітету заслухали інформацію щодо результатів проведення оздоровлення, відпочинку та зайнятості дітей міста в літній період 2019 року.

За словами заступника начальника відділу у справах молоді та спорту Єлизавети ОБРАВІТ, в Сумах працювала міська координаційна рада та комісія з обстеження стану позаміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку, безпеки перебування в них дітей та готовності до роботи в літній оздоровчий період.

«Завдяки злагодженості та взаємодії виконавчих органів влади та профспілкових організацій, керівників підприємств та навчальних закладів, оздоровчих таборів в Сумах літня оздоровча кампанія 2019 року була проведена успішно», – повідомила посадовець.

В Сумах 26536 дітей шкільного віку, які підлягають відпочинку та оздоровленню. Оздоровлено 15937 дітей шкільного віку і 3434 дитини дошкільного віку. Всього оздоровлено 19371 дитина, що загалом становить 73%. Прогнозовані показники з літньої кампанії виконані в повному обсязі.

Відповідно до рішення виконкому про організацію оздоровлення відпочинку та зайнятості дітей в 2019 році свою роботу планували шість заміських дитячих закладів оздоровлення та відпочинку. Але у зв'язку з тим, що табір «Чайка» АТ «Сумське НВО» не функціонував, влітку в п'яти позаміських дитячих закладах оздоровлення та відпочинку оздоровлено 3429 дітей.

З метою виконання планових показників в частині оздоровлення дітей пільгових категорій в позаміських дитячих закладах оздоровлення і відпочинку, було організовано додатково третю зміну в таборі «Зоряний» ПАТ «Сумихімпром», яка прийняла 377 дітей виключно пільгової категорії.

Загалом у 2019 році оздоровлено 9 тис. дітей пільгових категорій.

Організація харчування дітей здійснювалась відповідно до постанови Кабінету Міністрів України №1591 «Про затвердження норм харчування в навчальних і дитячих закладах оздоровлення та відпочинку». На харчування в пришкільних профільних таборах, таборах праці та відпочинку використано 1,4 млн гривень. На збагаченню раціону харчування в закладах дошкільної освіти використано 334,1 тис. гривень.

Загалом з міського бюджету на проведення відпочинково-оздоровчої кампанії 2019 року було використано 10,2 млн гривень.

7,9 млн грн. було спрямовано на придбання путівок до закладів оздоровлення та відпочинку, 446,9 тис. грн. на оздоровлення 1207 дітей диспансерної групи КНП «Дитяча клінічна лікарня Святої Зінаїди».

В закладах освіти міста працювало 59 відпочинкових таборів. Оздоровилось 5675 дітей, з 1 червня всі заклади дошкільної освіти міста були переведені на літній оздоровчий режим роботи. Всього було оздоровлено 3434 дитини.

103 дитини побувало в державних підприємствах України міжнародному дитячому центрі «Артек» та українському державному центрі «Молода гвардія». За кошти міського бюджету в наметовому таборі пересувного типу «Сузір'я» і в наметовому таборі учнівської самоідентифікації «Туса-2019» відпочило 128 дітей. В закладах оздоровлення та відпочинку значну увагу було приділено національно-патріотичному вихованню. Також 1610 дітей в червні поточного року удосконалили володіння іноземними мовами в 34 мовних таборах.

Під час розгляду даного питання заступник міського голови Віра МОТРЕЧКО надала пропозицію опрацювати можливість зміни підпорядкування дитячого оздоровчого табору «Зоряний» КП «Шляхрембуд», як окремого комунального підприємства, закладу чи установи.

Дану пропозицію підтримав і очільник міста Олександр ЛИСЕНКО. За його словами дирекція табору не проти змін, тому це питання варто винести на опрацювання.

«В наступному році плануємо провести ремонт в приміщеннях дитячого табору «Зоряний». Думаю, що державна субвенція також буде, бо з цією пропозицією виступили народні депутати. Тому, якщо ми виступаємо з ініціативою зробити табір окремим комунальним підприємством чи установою, він має працювати і влітку і взимку, – зауважив очільник Сум. – Для цього у нас є усі можливості».