Надрукувати
Перегляди: 1370

14 березня депутатський корпус підтримав рішення про виділення чергової грошової допомоги для комунального підприємства. «За» віддали голоси 27 сумських обранців.

Таке рішення ухвалено у зв’язку з відсутністю субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на 2016 рік на компенсацію за пільговий проїзд окремих категорій громадян та з метою забезпечення стабільної роботи КП «Електроавтотранс».

Відповідно до рішення, комунальному перевізнику з вільного залишку коштів загального фонду міського бюджету виділяють 1631,2 тис. грн.

Як повідомив начальник відділу логістики та зв’язку Сергій ЯКОВЕНКО, з цієї суми 1 млн. 137 тис. грн. спрямують на погашення заборгованості із заробітної плати, 270 тис. грн. – на сплату податку на доходи фізичних осіб, 23 тис. грн. – на сплату військового збору та 200 тис. грн. – на погашення заборгованості за електроенергію.

«У відповідності з договором, ухваленим з ПАТ «Сумиобленерго», борг комунального підприємства за електроенергію реструктуризовано. Протягом півроку, щомісячно «Електроавтотранс» має виплачувати по 200 тис. грн.», – додав посадовець.

Нагадаємо, Верховна Рада України ухвалила Закон «Про внесення змін до додатків № 3 та № 7 Закону України «Про Державний бюджет України на 2016 рік» щодо фінансового забезпечення компенсації за пільговий проїзд окремих категорій громадян та інших передбачених законодавством пільг». Відповідно до нього, з державної скарбниці на вищезазначені цілі спрямовується більше 1,9 млрд. грн. Нині цей закон перебуває на підписанні у Президента України.

Як повідомив міський голова Олександр Лисенко, члени Асоціації міст України вже провели перемовини з Главою держави, які завершилися позитивно. Тому, найближчим часом очікують, що цей Закон буде підписано і КП «Електроавтотранс» отримає належну йому компенсацію за пільгове перевезення пасажирів.

Додамо, що заборгованість за пільгове перевезення окремих категорій громадян перед КП «Електроавтотранс» становить 2,9 млн. грн.