002.jpg

Міський голова Олександр ЛИСЕНКО на щопонеділковій апаратній нараді звернув увагу представників правоохоронних органів на необхідності посилення контролю публічного порядку під час проведення масових заходів.

Очільник Сум закликав начальника сектору охорони громадського порядку Сумського відділу поліції ГУНП в Сумській області Олександра ДІДУСЬОВА посилити контроль за дотриманням громадського порядку під час проведення Хресної ходи на честь чудотворної Корсунської ікони Божої Матері «Шпилівська прозренна».

«Прошу вас посилити контроль за громадським порядком у місті, щоб у нас не було такої ситуації, як минулого разу. Тому що звинувачують мене, – зауважив міський очільник.

Він наголосив, що направив звернення до Нацполіції та патрульної поліції з тим, аби правоохоронні органи звернули максимальну увагу на дану ситуацію.

«Я ніколи не організовував і не буду організовувати якісь міжконфесійні конфлікти. Давайте поважати релігію і людей, і відповідно, забезпечувати порядок. Я також усно звернуся до СБУ. У нас із вами поруч кордон, сьогодні багато хто хоче скористатися якимись своїми політичними амбіціями, щоб розхитувати ситуацію в країні. А тому повинен бути спокій, порядок, нормальна організація, і це забезпечуємо ми з вами, – Сумська міська рада, Національна і патрульна поліція, Служба безпеки і всі інші структури і органи, які повинні виконувати сумлінно і на відповідному рівні свої обов'язки. Все повинно пройти спокійно, з дотриманням прав і свобод кожного громадянина», – сказав Олександр Лисенко.