Надрукувати
Перегляди: 1419

У Сумах, із нагоди 75-ої річниці вигнання нацистських окупантів з України, вшанували пам’ять загиблих під час Другої світової війни та тих, хто відстоює незалежність держави нині.

Спільно з ветеранами, військовими та громадськістю керівники міста та області не оминули увагою жодного пам’ятного місця.

Спочатку живі квіти поклали до Меморіалу загиблим у зоні АТО, братської могили «Мати-Батьківщина», могили польських воїнів. Далі сумчани рушили до Меморіального комплексу «Вічна Слава».

Заступник міського голови, керуючий справами виконавчого комітету Степан ПАК зауважив: дорогу ціну батьки, діди та прадіди сплатили за вигнання з рідної землі нацистів у роки Другої світової війни.

«Час не стоїть на місці: змінюються покоління, але незмінною та особливою категорією в усі часи є і будуть захисники та визволителі свого народу. Сьогодні ми вшановуємо пам'ять усіх, хто віддав своє життя за наше сьогодення у вільній незалежній Україні. Дякуємо воїнам, які боролися з ворогом на фронті в роки Другої світової війни. Схиляємо голови в жалобі за загиблими», – сказав посадовець.

Сумчани вшанували мужність та віддали честь Почесному громадянину Сум – маршалу авіації Івану Кожедубу, поклали квіти до підніжжя пам’ятника Степану Супруну, до пам’ятного знаку жертвам нацистських концтаборів та до місця, де у березні 1943 року були заживо спалені нацистськими загарбниками 650 мирних жителів Сум.