005.jpg

З нагоди 75-ої річниці вигнання нацистських окупантів з України, заклади міської централізованої бібліотечної системи влаштували екскурс у минуле.

Інформаційно-просвітницькі заходи, які проводили бібліотеки, були спрямовані на вшанування пам’яті героїв-визволителів України та ознайомлення юного покоління із історичними подіями Другої світової війни, що відбувались на території тогочасної української держави.

Так центральна міська бібліотека ім. Т. Г. Шевченка до цієї дати підготувала відкритий перегляд літератури «Довгоочікуваний день України». Зокрема, були представлені архівні фотографії, репродукції плакатів і газет років воєнних років.

Працівники бібліотеки-філії № 1 провели для учнів одинадцятого класу однієї із сумських шкіл історико-патріотичну годину «В ім’я життя, за землю України». Учні згадали події та героїв Другої Світової війни, переглянули відеопрезентацію про українського героя Олексія Береста, який спільно із побратимами встановив Прапор Перемоги над Рейхстагом.

Бібліотека-філія № 14 продемонструвала книжкову виставку «Україна в жорстоких обіймах війни», у якій показала нелегкий шлях визволення України.

Організували книжкову виставку «Біля святого вічного вогню склонімось визволителям доземно» у бібліотеці-філії № 16. До експозиції включили книги, альбоми, статті із друкованої періодики та коротку інформаційну довідку про події 1944 року.