Надрукувати
Перегляди: 1061

Під головуванням заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Альони ДМІТРЄВСКОЙ відбулося засідання комісії щодо розгляду заяв членів сімей осіб, які загинули (пропали безвісти), померли та осіб з інвалідністю, внутрішньо переміщених осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, деяких категорій осіб, які брали участь в Революції Гідності, про виплату грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення.

На засіданні було розглянуто звернення від особи з інвалідністю внаслідок війни 1 групи з числа військовослужбовців, які брали безпосередню участь в антитерористичній операції, та, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 жовтня 2016 року № 719, одноголосно прийнято рішення про призначення грошової компенсації за належні для отримання жилі приміщення заявнику на суму 1,7 млн гривень.

При надходженні коштів з державного бюджету їх буде перераховано на особистий рахунок заявника, відкритий у відділенні АТ «Ощадбанк».

Після отримання коштів, особа протягом року матиме право придбати житло на території України.

Всього в поточному році було проведено сім засідань такої комісії, на яких 11 заявникам призначено грошові компенсації на житло на загальну суму 12,1 млн гривень.