Надрукувати
Перегляди: 1519

Представники міської влади, Патрульної поліції, Управління Укртрансбезпеки у Сумській області, перевізники обговорили ключові питання безпеки та якості пасажирських перевезень у місті.

Старший інспектор з особливих доручень відділу безпеки дорожнього руху Управління патрульної поліції в Сумській області Ігор БІЛОВОЛ повідомив, що в рамках заходів «Безпека дорожнього руху – це життя» в місті проходять перевірки безпеки перевезень міським пасажирським транспортом. Серед основних причин аварій, які трапились в останні 10 місяців, він назвав недотримання водіями швидкісного режиму, безпечної відстані між транспортними засобами тощо. Також зазначив, що протягом поточного місяця буде проведено повторні перевірки автотранспорту під час випуску на лінію.

Начальник відділу надання адміністративних послуг Управління Укртрансбезпеки у Сумській області В’ячеслав ГЕТУН нагадав, що 11 листопада стартував місячник профілактичних заходів на автомобільному транспорті «Перевізник – зима 2019». Посадовець наголосив перевізникам на дотриманні ліцензійних умов в повному обсязі, заміні літньої гуми на зимову, проведенні позапланових інструктажів з водіями щодо неприпустимості здійснення під час руху транспортного засобу продажу квитків, ведення телефонних розмов.

Також під час наради начальник відділу транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг Сергій ЯКОВЕНКО та Ігор Біловол довели до відома присутніх результати проведених перевірок. Заступник міського голови Олександр ЖУРБА зауважив, що виявлені недоліки необхідно терміново усунути. Перевізникам дали тиждень, аби вони встановили/відремонтували обігрівачі салонів, перевірили та відремонтували кріплення сидінь, замінили пошкоджені ущільнювачі дверей тощо.

Наостанок Сергій Яковенко довів до відома присутніх підготовлений відділом транспорту, зв’язку та телекомунікаційних послуг проєкт рішення виконавчого комітету «Про внесення на розгляд Сумської міської ради питання «Про міську цільову програму автоматизованої системи обліку оплати проїзду в міському пасажирському транспорті на території Сумської міської об’єднаної територіальної громади на 2020–2022 роки». Також повідомив, що за ініціативи міського голови буде розглянуто досвід Європейських країн стосовно системи оплати транспортної роботи. Спочатку автоматизовану систему обліку оплати проїзду планують запровадити для КП «Електроавтотранс», а потім для приватних перевізників.