005.jpg

Сьогодні у Харківському військово-медичному клінічному центрі Північного регіону пішов із життя справжній воїн – сумчанин, командир 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади, полковник Євген Коростельов.

Він навчався в артилерійському училищі в Сумах. З початком бойових дій на сході України Євген Коростельов, не роздумуючи, вирушив до зони АТО. Всі ці роки офіцер перебував фактично на передовій.

У 2015 році за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі Євген Коростельов був нагороджений Орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня

Командиром 128-ої окремої гірсько-штурмової бригади офіцер ЗСУ став у вересні цього року, до того служив в 25-й десантній бригаді, де був начальником артилерії та заступником командира.

12 листопада, виконуючи чергове завдання у районі проведення ООС, Євген Коростельов отримав множинні вогнепальні осколкові поранення кінцівок.

Його терміново літаком евакуювали до Харкова. Попри всі старання медиків, захисника країни врятувати не вдалося. Він помер сьогодні, о 4-й годині ранку. У полковника залишилася дружина, дочка і син. 

Прощання з земляком відбудеться завтра, 20 листопада. О 9:00 з ним прощатимуться біля будинку № 43 по пр-ту Курський. Далі тіло перевезуть до Свято-Воскресенського кафедрального собору, там, орієнтовно о 10:00, за загиблим воїном відбудеться заупокійна літія. Опісля труну з бійцем перевезуть до Державного ліцею-інтернату з посиленою військово-фізичною підготовкою «Кадетський корпус» ім. І. Г. Харитоненка, а звідти – на Алею Героїв на Центральному кладовищі міста, де і знайде вічний спокій Євген Коростельов.

Програма прощання