004.jpg

Заступник міського голови Альона ДМІТРЄВСКАЯ, голова благодійного фонду «Милосердя» Раїса ВОРОНЕНКО та директор міського територіального центру соціального обслуговування (надання соціальних послуг) «Берегиня» Інна ГАЛІЧЕНКО відвідали сумчан, які більше за інших потребують уваги та піклування.

Візит відбувся з нагоди відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю, який щорічно відзначають 3 грудня.

Як зауважила Альона Дмітрєвская, відзначення Міжнародного дня людей з інвалідністю – справедлива шана суспільства та нагадування всім про обовۥязок перед людьми, що потребують захисту та підтримки.

«Такі візити – це добра нагода поспілкуватись з людьми з особливими потребами, підтримати їх морально і з перших вуст почути про проблеми і допомогу, якої потребують сьогодні люди цієї категорії», – зауважила посадовець.

20 особам з інвалідністю, одиноким сумчанам, які опинились у складних життєвих обставинах, посадовці вручили продуктові набори, дізнались про їхні нагальні потреби та порадили частіше звертатися як до територіального центру «Берегиня», так і безпосередньо до міської влади з питань, що турбують.

Адже головне завдання міської влади підтримати людей з інвалідністю не лише з нагоди Міжнародного дня, а й щоденно надаючи їм соціальну допомогу і підтримку. Створити такі умови, щоб ці люди відчували себе в суспільстві дійсно захищеними та рівними