007.jpg

Заклади міської централізованої бібліотечної системи долучились до правової освіти населення та в рамках Всеукраїнського тижня права провели різноманітні інформаційно-правові заходи.

У рамках Всеукраїнського Тижня права, який проходив із 9 по 13 грудня, працівники бібліотеки-філії № 8 ознайомили користувачів книгозбірні з їхніми правами та розповіли, як їх захистити, запропонували кросворди з правової тематики, підготували виставку тематичної літератури «Знай свої права, дитино». Для учнів ДНЗ «Сумське вище професійне училище будівництва та автотранспорту» бібліотекарі провели зустріч-діалог «Вчинок та його відлуння». На зустріч запросили представника сектору зв’язків з громадськістю управління патрульної поліції в Сумській області Ольгу КІСІЛЬОВУ, котра в доступній формі розповіла учням про основні правопорушення серед підлітків та відповідальність за їх вчинення. Разом обговорили конкретні ситуації вчинків підлітків та їх наслідки. Провідний бібліотекар Надія ТЕЛЬНА знайомила з матеріалами виставки «Вчинок та його відлуння». Бібліотекар Людмила ТУРЧИНА провела для другокласників НВК № 42 відеовікторину «Правова відгадайка». Десятикласників школи № 15 запросили на годину правових знань «Правова відповідальність неповнолітніх», де головний спеціаліст відділу правопросвітництва та надання безоплатної правової допомоги Любов ВОРОБЧАК ознайомила підлітків з основними положеннями адміністративної та кримінальної відповідальності неповнолітних. В подарунок від правознавця учасники отримали буклети на правову тематику. 

Бібліотека-філія № 14 та провідний спеціаліст управління соціально-трудових відносин департаменту соціального захисту населення Тетяна КРАМАР поговорили на тему: «Сім’я без насилля» та подискутували на тему: «Зупинимо булінг разом».

Бібліотека-філія № 1 провела засідання читацького клубу «Надія» на тему: «Є право – є віра в справедливість». Учні ДПТНЗ «Сумське вище училище будівництва та дизайну» дізнались про історію ідеї прав людини, про Загальну декларацію прав людини та про відзначення Міжнародного дня захисту прав людини. Бібліографічний огляд літератури ознайомив присутніх із книгами, що розповідають про конституційні, соціальні права та їх гарантії. Запрошений на захід начальник відділу Регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги в Сумській області Олексій РИБАЛКО представив мультимедійну презентацію «Відповідальність неповнолітніх», показав відео про кримінальну відповідальність неповнолітніх, надав кваліфіковані та вичерпні відповіді на всі запитання присутніх. Кожний учень отримав роздатковий матеріал «Твої права – твій надійний захист» з контактною інформацією.